Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau is een bureau waar je achter kunt zitten en kunt staan. Je kunt dit bureau gemakkelijk van hoogte veranderen zodat je hier achter kunt zitten of kunt staan. Je kunt dan zelf kiezen welke houding je prettig vindt om in de werken en je kunt gedurende de dag ook wisselen van houding door het bureaublad omhoog/ omlaag te zetten. Dit is dus ideaal als je niet goed stil kunt zitten, want je kunt gedurende dag wisselen van werkhouding.

Waarom een zit sta bureau aanschaffen?

Als je veel last hebt van lichamelijke klachten als rugpijn, nekpijn of schouderklachten dan is een zit sta bureau kopen wellicht een goede oplossing voor jou. Het is namelijk bewezen dat een zit sta bureau helpt tegen lichamelijke klachten op de lange termijn. Je zit namelijk niet de hele dag meer in dezelfde houding. Doordat je lichaam meer beweging krijgt tijdens het werken blijft je concentratie ook een stuk hoger. Een zit sta bureau kopen helpt dus ook voor het langer vasthouden van je concentratie, waardoor je beter je werk kunt doen of het sneller afkrijgt. Dit zijn dus vrijwel alleen maar voordelen.

Waar worden de zit sta bureaus vaak gebruikt?

Een zit sta bureau kopen wordt vaak gedaan door bedrijven waar mensen veel achter hun bureau moeten werken. Denk aan kantoorbanen. Veel kantoren hebben zit sta bureaus zodat mensen ook in een andere houding kunnen werken. Dit is namelijk wel prettig als je van 9 tot 5 achter een bureau moet werken. Niet alleen grote bedrijven met een kantoor schaffen deze bureaus aan, maar ook jij kunt zelf een zit sta bureau kopen. Als je bijvoorbeeld vanuit huis werkt is het ook prettig als je van houding kunt wisselen tijdens het werken achter je bureau. Bij het thuiswerken ervaren veel mensen dat je minder motivatie en concentratie hebt en een zit sta bureau kan je hier dus bij helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.