Meer halen uit de inrichting van je tuin? Hier lees je de beste tips!

Ga jij je tuin voor het eerst inrichten en wil je het beste uit je tuin halen? Of wellicht heb je je tuin al ingericht, maar ben je er niet tevreden mee en ga je de tuin herinrichten? In beide gevallen is dit hét artikel voor jou! Hier lees je namelijk de beste tips om meer te halen uit de inrichting van jouw tuin. 

  1. Wat wil je uit je tuin halen?

Voordat je je überhaupt bezig gaat houden met de indeling en inrichting van je tuin, is het belangrijk dat je goed weet wat je uit de tuin wil halen. Wil je bijvoorbeeld met name lekker barbecueën en tafelen in de tuin? Dan ga je de tuin anders inrichten dan wanneer je lekker wil relaxen met een goed boek of lekker in de tuin bruin wil kunnen bakken wanneer het zonnetje schijnt. Denk hier eerst over na en maak voor jezelf een lijstje met de activiteiten die je in jouw tuin wil kunnen doen. Heb je dit voor jezelf duidelijk? Dan is het nu tijd voor de volgende stap.

  1. De indeling maken

Nu je weet welke dingen je wil kunnen ondernemen in je tuin, kun je gaan nadenken over hoe je deze activiteiten gaat vertalen naar bepaalde onderdelen in de tuin. Hierbij is de belangrijkste factor de zon. Wanneer heb je op welke plek in de tuin zon? Maak aan de hand hiervan een indeling van de verschillende functies van je tuin. Heb je een kleinere tuin? Dan moet je wellicht wat functies met elkaar combineren. Met een grotere tuin kun je voor de verschillende activiteiten leuke hoekjes in je tuin creëren. 

  1. Denk aan het groen! 

Heb je je indeling gemaakt? Ga dan even goed na of je voldoende ruimte over hebt gehouden voor mooie bloemen en planten. Deze geven rust en helpen je ontspannen. Ook zorg je met bloemen en planten voor een goede biodiversiteit in jouw tuin. Je kunt er daarom voor kiezen om bloemen en planten aan te schaffen die bijen en vlinders aantrekken. 

  1. Het meubilair

Wil je ontspannen kunnen zitten lezen? Zorg dan voor een fijne loungehoek of een goede kunststof tuinstoel waarin je heerlijk achterover kunt leunen. Wil je ook rustig kunnen genieten van je mooie bloemen en planten en de ruimte hebben voor een goed gesprek? Plaats dan een zithoek met een tuinbankje. Heb je een kleine tuin? Kies dan een kleine voor aanpasbaar meubilair, zoals een ligbed wat je kunt inklappen en opbergen na het zonnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.