Is een parketvloer iets voor jou?

visgraat vloeren

We weten allemaal wel hoe vervelend keuzestress kan zijn. Bij het kiezen van een nieuwe interieurstijl is dit niks anders. Vaak spreken verschillende woonstijlen ons wel aan en vinden we het lastig om ons te beperken tot slechts één stijl. Gelukkig hoeft dit ook helemaal niet, en kun je ook prima verschillende woonstijlen met elkaar combineren. We kunnen er niet onderuit dat de vloer een cruciale rol speelt in de uitstraling van onze woning. Maar ja, dat maakt het er niet makkelijk op. Je hebt visgraat vloeren, laminaat, parket, tegels en nog veel meer. Om het wellicht iets makkelijker voor je te maken, lees je in dit artikel meer over de voor- en nadelen van verschillende Parket vloeren. Hierdoor kun je een goede inschatting maken of een parketvloer wel of niet iets voor jou is.

Wat is een parketvloer?

Om te beginnen, een parketvloer. Deze vloer wordt gelegd in planken en is te onderscheiden is twee soorten parket, namelijk massief en samengesteld parket. 

visgraat vloeren

Voordelen van een Parketvloer

wat betreft de uitstraling van een parketvloer, is het echt een winnaar. Dit komt doordat de vloer erg warm en chique oogt. Daarnaast is de isolatie van deze vloer ook goed en ook niet onbelangrijk: de vloer gaat jarenlang mee, mits het onderhoud van de vloer goed en regelmatig wordt gedaan. Mocht er toch iets beschadigd raken, dan kan er worden gekozen voor een renovatie van een parketvloer.

Nadelen van een Parketvloer

De prijs van een parketvloer kan echter wel tegenvallen. Daarnaast is een massief market uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen, duurzaam, maar juist hierdoor krimpt het materiaal en zet het uit bij temperatuurverschillen. Wel iets om dus rekening mee te houden, want er kunnen dus kieren in de vloer ontstaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.