Fiets stralend de hele zomer door

Ben je iemand die graag buitenkomt in de zomer? Iemand die graag fietstochten maakt of het liefst in de natuur is? Wat goed! Fietsen is namelijk heel erg gezond. Dit kom doordat je buiten bent én ook nog eens in beweging. Wanneer je buiten bent in de zomer en de zon schijnt doe je heel veel vitamine D op. Ook blijf je in beweging doordat je continu aan het trappen bent. Dit hoeft helemaal niet zwaar te zijn, maar zo blijven je spieren wel in de beweging en houd je ook een beetje je conditie op pijl. Het liefste zal je de hele zomer lang overal heen willen fietsen. Echter gaat dat niet altijd doordat je je spullen mee moet slepen. Maar waarom zou dat dan niet kunnen?

Bakfiets

Wanneer je graag in de zomer met de fiets naar je werkt wilt, zal je wellicht spullen mee moeten nemen. Dat is niet echt prettig en veilig als je dat moet vasthouden op de fiets. Hierdoor zijn bakfietsen heel erg handig. Bakfietsen zijn er namelijk voor gemaakt om wat tassen voorop te kunnen plaatsen, zodat je niet met lege handen van huis hoeft. Bakfietsen zijn om deze reden ook heel erg handig. Sommige mensen gebruiken bovendien ook hun bakfietsen om een kleine hond erin te stoppen. Wanneer je dat wilt doen, is het wel aan te raden om een kleedje, dekentje of kussentje voor het hondje in je bakfiets te stoppen. Anders zal het hondje niet heel lekker zitten.

Fietstassen

Vind je het niet prettig om voorop een bak te hebben om al je spullen in te doen? Of gaat dit niet vanwege dat je een kinderzitje er al hebt zitten, bestaan er ook fietstassen. Met fietstassen kun je gemakkelijk je spullen aan beide kanten van je fiets doen. Het is wel aan te raden om het gewicht te verdelen. Als je fiets niet meer zo goed is, kan het de neiging hebben naar een kant te trekken. Dit is voor jezelf niet heel prettig en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Bovendien kun je de fietstassen ook gebruiken als voetenzakken voor je kinderen. Wanneer een zitje voor achterop hebt, kun je wanneer je je kind achterop zet, zijn of haar voeten in een fietstas stoppen. Zo blijven de voeten van je kind ook lekker warm in de winter. En het is nog veiliger ook, doordat het kind nergens achter kan haken, omdat de bewegingsruimte veel kleiner is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.