Een duurzamere kledingkast: zo bereik je het

Iedere kledingkast is tegenwoordig relatief vol. Dat komt omdat we leven in een consumenten maatschappij. Alles is ontwikkeld om de mensen meer te laten kopen, dit door middel van bijvoorbeeld reclame, of advertenties op het internet. Veel mensen worden zich hier bewuster van en dit heeft tot gevolg dat er steeds meer gelet wordt op een duurzamer product. Dit geldt ook voor kleding, het is immers een van de grootste industrieën in de wereld. Vind je het ook belangrijk om duurzamer te leven? Dan kan dat al door een paar kleine veranderingen door te voeren in je levensstijl. Om te beginnen met kleding, je kunt al een groot verschil maken door beter te letten op de manier waarop je kleding koopt.

Tweedehands is altijd goed

Kleding kopen gaat eigenlijk vanzelf. Het wordt ons ontzettend makkelijk om nieuwe kleren in huis te halen. Zie je iets leuks op het internet? Met een paar klikken heb je het al besteld, je hebt zelfs de optie om er later voor te betalen waardoor je de impact niet meteen voelt. Maar dit is een van de redenen waarom de industrie zo groot, en dus vervuilend is. Tweedehands kleding kopen is een hele goede stap in de juiste richting, en dat is een stuk minder lastig dan je denkt. Veel kleding die je online tegenkomt, is ook te koop op tweedehands platforms. Heb je die ene leuke jas eindelijk gevonden? Ga eens op een tweedehands platform kijken, hoogstwaarschijnlijk hebben ze hem daar ook, en je betaalt er minder voor terwijl je een kledingstuk een tweede leven geeft. Win win situatie!

Duurzamere kleding

Je kunt er ook voor kiezen om duurzamere kleding te kopen. Dit is eigenlijk nog beter dan tweedehands omdat ze op een milieuvriendelijke manier gemaakt zijn, en hoe meer daarvan gekocht wordt, hoe minder de vervuilende industrie in stand gehouden wordt. Het nadeel is, is dat de prijs vaak wat hoger ligt, maar dit nodigt uit tot minder kopen. Het merk daily monkeys verkoopt duurzame kinderkleding online, dit gaat lang mee door de goede kwaliteit. Bovendien zul je merken dat als je duurzame kleding koopt, je het ook meer waard vind en daarom ook minder geneigd bent om nieuwe kleding te kopen.

Minder kopen

Daag jezelf uit op minder regelmatige basis te kopen. Dit kun je vooral doen door te kijken naar wat je hebt, in plaats van wat je niet hebt. Dit tweede zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je nog heel veel nodig hebt, terwijl dat in werkelijkheid vaak helemaal niet zo is!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.