De vijf lekkerste gerechten met kaas

Nederlanders staan in het buitenland bekend als echte kaaskoppen en onze kazen worden de hele wereld over geëxporteerd. Natuurlijk loopt lang niet iedere Nederlander op zijn klompen ’s ochtends naar zijn werk met een wiel kaas onder zijn arm, maar het is wel een leuke gedachte. Kaas is natuurlijk niet alleen lekker los of op je boterham, maar ook in een gerecht. Wat zijn nu de lekkerste gerechten met kaas die je ’s avonds op tafel kan zetten? We lichten er vijf voor je uit.

 

Een gezellig avondje kaasfonduen

Een avondje aan tafel voor een pannetje met kaasfondue staat natuurlijk garant voor een avond vol gezelligheid! Het makkelijkste is een kaasfondue pakket te kopen, zo hoef je niet na te denken over het recept. Maar als je het wel zelf wilt doen, kan je kaas online kopen. Zo kan je zelf de perfecte mix aan verschillende kazen samenstellen die zorgen voor een heerlijk romige fondue. Vaak wordt de kaas gemengd met witte wijn, maar er bestaan ook alcoholvrije recepten die je kan uitproberen.

 

Raclette: het Zwitserse gerecht uit de bergen

Een andere kazige variant is het recept voor raclette. Wellicht wat minder bekend in ons land dan kaasfonduen, maar minstens even lekker. Om te racletten kan je een hele kaas kopen en deze door de midden of in stukken snijden. Je smelt dan telkens het bovenste gedeelte van de kaas. Deze gesmolten kaas kan je dan eten met aardappels, zilveruitjes of andere groenten.

 

Lekker kaasplankje als dessert

Een van de lekkerste hartige desserts: het kaasplankje. Maak een keuze uit verschillende kazen die oplopen in sterkte qua smaak en geur. Presenteer deze op een mooi plankje met wat druifjes of vijgenbrood erbij en klaar! Zo heb je een heerlijk dessert voor de mensen die niet zo van zoetigheden houden.

 

Nacho’s met gesmolten kaas

Veel mensen eten dit als snack in een café of restaurant. Maar als je er wat extra groenten en vulling bij doet, is het ook zo een prima vullende avondmaaltijd! Koop bijvoorbeeld wat gehakt en meng dit met kruidenmix. Heerlijk met mais, een pepertje, tomaatjes en natuurlijk cheddarkaas. Ook lekker voor erbij: zelfgemaakte guacamole.

 

Broccoli-cheddarsoep

Gezonde broccoli gemengd met zoutige cheddarkaas, dat klinkt als het perfecte recept voor een herfstige namiddag! Voor dit recept fruit je wat uit, knoflook en prei en voeg je de broccoli toe om te koken. Dit mengseltje pureer je vervolgens waarna je cheddar toevoegt. Ook lekker met een stukje stokbrood om te dippen.

Hou jij net zoveel van kaas als wij? Welke van deze vijf recepten zet jij op de planning voor deze week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *