De beste gordijnen in je woonkamer

Eens in de zoveel tijd is het tijd voor verandering in je interieur, herken je dat gevoel? Je voelt de nood om meubels ergens anders neer te zetten, om spullen te verplaatsen en om nieuwe dingen voor je interieur te kopen. Ondanks dat dit heel leuk kan zijn om te doen, is het af en toe ook een puzzel. Want wat ga je veranderen en wat voor effect heeft het op de rest van de woonkamer. Het is verstandig om te zoeken naar een manier waarbij je niet veel hoeft te veranderen maar wel het gevoel krijgt dat er een frisse wind door de kamer is gegaan. Gordijnen zijn ideaal om dit voor elkaar te krijgen, vooral omdat er zoveel verschillende gordijnen zijn, kun je van je woonkamer totaal iets anders maken. Dit zijn een paar keuzes die je kan maken om de woonkamer er als nieuw uit te laten zien!

Verander van soort gordijnen

Heb je gordijnen die al jaren hangen? Verander dan eens van model! Er valt gelukkig een hoop te kiezen, maar als de afmetingen het toelating is het heel leuk om voor vouwgordijnen te gaan, of voor rolgordijnen. Hierdoor is het raam en het kozijn in het geheel wat beter te zien en dit veel invloed op je ruimte gevoel. De ruimte oogst waarschijnlijk groter. Er zijn ook andere soorten modellen gordijnen, zoals luxaflex, ook wel jaloezieën en schermen. Het is belangrijk dat je de beslissing neemt op basis van de grootte van het raam, in plaats van wat je eerst instantie mooi vindt. Soms pakt het door het formaat namelijk anders uit.

Speel met licht

Gordijnen laten op allerlei verschillende manieren licht door. Het licht dat de gordijnen nu doorlaat is iets waar je gewend aan bent, maar elk soort gordijn is anders en hier kun je je wensen op aanpassen. Wil je van licht kunnen veranderen? Dan kun je het best gaan voor jaloezieën omdat deze heel flexibel in gebruik zijn en in staat om licht wat meer te dimmen. Wil je licht in de kamer maar ook veel privacy, dan kun je voor licht doorlatende hanggordijnen gaan, die veel licht doorlaten maar ervoor zorgen dat de buren niet naar binnen kunnen kijken.

Gebruik kleur

De sfeer in huis veranderen kan het beste door het gebruiken van andere kleuren. Door de combinaties die ontstaan in de rest van het huis voelt het als je een hele nieuwe inrichting hebt! Veel gordijnen zijn neutrale kleuren, maar ga eens voor donkerblauw of okergeel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.