Alles wat je moeten weten over glijmiddelen

Gedurende seks of gedurende seksuele handelingen kan glijmiddel heel goed van pas komen. Het werkt extra verzachtend als de vagina niet genoeg vocht aanmaakt. Vooral tijdens anale seks komt glijmiddel goed van pas, omdat de anus zelf geen vocht aanmaakt. In dit artikel lees je alles wat je over glijmiddel moeten weten en hoe het te gebruiken.

Waar glijmiddel aan te brengen?

Het aanbrengen van glijmiddel doe je op de intieme delen bij jezelf of bij je partner. Dit kan zowel tijdens de seks of het masturberen. Vooral bij anale seks is het gebruik van glijmiddel te gebruiken, omdat zoals in de inleiding aangegeven de anus geen vocht aanmaakt. Als je een condoom gebruikt kan je daarop glijmiddel aanbrengen om te voorkomen dat het condoom scheurt en het biedt een stukje extra comfort tijdens de seks. Breng alleen glijmiddel aan op de buitenkant van het condoom, want als je het aan de binnenkant doet kan het condoom afglijden. Belangrijke tip is om glijmiddel altijd op siliconenbasis of waterbasis te gebruiken. Zodra je glijmiddel gebruikt op oliebasis tast dat het condoom aan. Voor het gemak heb je condooms met extra glijmiddel, waardoor je geen apart glijmiddel hoeft te gebruiken.

Waarom zou je glijmiddel gebruiken?

Glijmiddel heeft vooral als doel om de seks comfortabeler en aangenamer te maken. De vrouw maakt van nature al glijmiddel aan, maar dat kan droog worden door de leeftijd, zwangerschap, overgang, chemotherapie of medicijngebruik. Als de vagina te droog is kan tijdens het penetreren de vagina beschadigen. Daardoor kan de seks ook extra pijnlijk worden. Hier komt glijmiddel om de hoek kijken en verhelpt het probleem van droogte.

Glijmiddel wordt van nature door de vrouw aangemaakt

Wanneer een vrouw opgewonden wordt, maakt zij van nature glijmiddel is. Hoeveel glijmiddel dat precies is hangt af van de hormonen of leeftijd. Ook zwangerschap, chronische ziektes en medicijnen kunnen van invloed zijn. Wanneer de vrouw niet genoeg vocht aanmaakt tijdens de seks kan er speeksel worden gebruikt. Alleen speeksel droogt snel op en is niet de ultieme oplossing. Glijmiddel daarentegen droogt niet snel op en biedt net dat stukje extra comfort tijdens de seks of masturbatie.

 

Durex, het beste merk voor glijmiddel

Durex glijmiddel is het beste merk voor glijmiddelen die op dit moment te verkrijgen zijn. Al het glijmiddel van Durex is gemaakt op waterbasis en valt te combineren met andere Durex producten zoals condooms en seks speeltjes. Met Durex glijmiddel ben je zeker van de kwaliteit, omdat het meerdere malen getest wordt voordat het in de winkel ligt. Je vind durex glijmiddelen in allerlei soorten smaken, geuren en stimulerende middelen, zodat je een plezierige nacht kan beleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.