3 redenen om een crosstrainer te kopen

De crosstrainer is één van de meest populaire fitnessapparaten in de sportschool. Maar hoe komt het nou dat nou juist dit apparaat zo in trek is? Dit apparaat kent zóveel voordelen ten opzichte van andere fitnessapparaten, dat we er eenvoudig twee of drie artikelen aan zouden kunnen wijten. In dit artikel vertel ik je 3 van de meest belangrijke voordelen van de crosstrainer. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Bron: www.fitnessdelivery.nl

Effectief trainen

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat je aan de hand van een crosstrainer uiterst effectief kunt trainen. Met een workout op de crosstrainer verbrand je veel meer calorieën dan bijvoorbeeld op een hometrainer of op een roeitrainer. Dat komt onder andere omdat je met een crosstrainer je volledige lichaam gebruikt. Crosstrainers zijn daarom ideaal voor een full body workout en het trainen van je conditie in het algemeen.

Minimale belasting

De crosstrainer heeft een minimale impact op je spieren en gewrichten. De kans op pijntjes of blessures naar aanleiding van het trainen met de crosstrainer is dan ook minimaal. Bij veel sporten krijgt je lichaam een hoop te verduren. Denk bijvoorbeeld aan de klappen die je knieën te verduren krijgen bij het hardlopen of bij het maken van springbewegingen. Doordat je je spieren en gewrichten met een crosstrainer minimaal belast, is dit apparaat ook uiterst geschikt voor beginners en bijvoorbeeld mensen met overgewicht.

Werk eenvoudig aan je core stability

Als we het hebben over de core (de romp_, praten we over rug-, buik-, bil- en heupspieren. Deze spieren zijn van groot belang voor de balans en de stabiliteit van je lichaam. Daarnaast geeft de core bescherming aan het centraal zenuwstelsel. Met een crosstrainer werk je op een eenvoudige manier aan je core stability!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.